Головна > Актуально > Футбол

Андрій Полтавець – про новий курс розвитку і стратегічні цілі ЛНЗ

19 Серпня, 2020 Актуально

Президент ФК ЛНЗ Андрій Полтавець в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів про найактуальніші запитання, які ставлять вболівальники протягом останніх днів. Зокрема й про Другу лігу.

1.  Підсумки чемпіонату та причини поразки від Епіцентру

Звісно, розраховували на вихід у фінал та перемогу в ньому. Тому  можна сказати, що своєї  мети не досягли. Двічі поспіль  бронзові нагороди – це вже й не так погано, але мета була золото.

У цей день Епіцентр був сильнішим – в ігровому, тактичному та фізичному плані. Пройти суперника ми могли, але для цього треба було б зіграти через «неможу», проявити  чоловічий  характер,  бути  зарядженим на боротьбу  на  120 хвилин  гри . Цього ми не побачили, тому винні самі.

Єдине  напіввиправдання – це формат  проведення  плей-офф – за 4  дні  4  команди  мали  провести  2  гри, а  фіналісти  за  тиждень  3  гри. При цьому  відстані  між  стадіонами 500 -700 км. І все з однієї  гри.  Кожна деталь була надважливою. І це при цьому що майже рік  команди грали у звичному режимі по одній грі на тиждень, ведучи боротьбу за вихід у плей-офф, і тут  за  один  тиждень  фінальна частина. Логіки, чесно  кажучи,  дуже  мало. Також  незрозумілим був  формат  півфіналу. Чвертьфінал я ще розумію, що команда, яка виграла свою групу має  грати вдома, інакше навіщо її вигравати. А от сліпий жереб у півфіналі є незрозумілим. Правильним було б провести  півфінали  на  нейтральних  полях, щоб команди були в рівних умовах: однакова відстань, чуже для обох команд поле плюс все одно ігри проходять при пустих трибунах. Але це вже історія.

2. Роздуми під час плей-офф чемпіонату

Під час чемпіонату та до матчів плей-офф думки були тільки про фінальну частину – як краще підготуватись до вирішальних матчів та досягти поставленої мети. Але вже перед початком плей-офф, враховуючи, що перерва між чемпіонатами буде мінімальна, почались роздуми про майбутню стратегію команди – які цілі ми будемо ставити, з ким і як  будемо їх досягати. Ми вже тоді  розуміли, що команді необхідне  кардинальне перезавантаження, як в кадровому  плані, так і в стратегічному.

Не один раз обговорювали ці питання  у  своєму  колективі  з  власниками  ЛНЗ: Дмитром  та Віктором  Кравченками, з друзями та колегами компанії, яким небайдужа доля команди. Варіантів  було декілька: продовжувати  витрачати  кошти  на  команду, та  залишати її як  проект  для  задоволення  та  відпочинку   людей (при  цьому  розуміючи, що знову  на  шляху  до  вершини  аматорського  футболу  ми  зустрінемось  з  командою, яка  цілеспрямовано  готується  до  професійного  футболу і, найімовірніше,  ми  їй  програємо, як було у випадках з ВПК-Агро та Епіцентром), чи рухатись  кардинально  в  іншому  напрямку. В  результаті  був  обраний  кардинально  інший  стратегічний  вектор.

3. Що ж таке «новий курс розвитку»?

Це  розвиток  клубу  в  напрямку  професійної  команди. Саме  таке  принципове  рішення було нами ухвалене фактично  через  два  дні  після  матчу  з  Епіцентром. У наступні два дні необхідно було розробити шлях  та  стратегію  переходу  в  професійний  футбол. Ясно було, що наступний сезон ми проведемо знову в чемпіонаті аматорів і тільки через рік зможемо грати в Другій лізі. Щоб не втрачати дорогоцінний час, ми вирішили вже зараз  готувати  команду  до  професійного  статусу: як в організаційному так і в кадровому плані.

4. Про стратегічні цілі

Не  буду  з усією впевненістю говорити, що через умовно 5 років будемо  грати  в  УПЛ – це було б не розумно та поспішно. Але  поступово  рухатись  в цьому  напрямку  ми  будемо. В  кінцевому  результаті  ми  хочемо,  щоб  ФК  ЛНЗ  став  не  тільки проектом  для  задоволення,  а  і  самоокупним  бізнесом. Ми  готові  інвестувати в  молодих  футболістів, виводити іх на новий  рівень і, не буду приховувати, заробляти на цьому.

На сьогодні всі можливості у нас для цього є – любов до футболу, бажання, матеріальні можливості (фактично це інвестиція), необхідна стартова інфраструктура, команда професійних  менеджерів компанії: фінансисти, юристи, маркетинг, служба безпеки тощо.  Якщо  основний  бізнес  компанії  LNZ  Group буде  і  надалі  успішно  розвиватись, як кажуть агрономи, – «головне,  щоб  була  волога»  плюс,   як  кажуть  фінансисти, – «головне – це  гарна ціна на зерно», то  ми  не  бачимо  перешкод,  щоб  наші  цілі  не  збулись. Надалі все буде  залежати від футбольних  менеджерів  та  футболістів.

Наголошую, що  ми не будемо будь-якою ціною підніматись до вершини, будемо зважувати кожен наступний крок.

5. Про кадрові зміни

Основні  кадрові  призначення  вже  були  озвучені декілька днів тому – Бакалов Юрій  Михайлович – головний тренер, Гречаний Василь Володимирович – спортивний директор. Зауважу, що ініціатива запрошення відомого спеціаліста Юрія Бакалова надійшла саме від Василя Гречаного. Тому ніяких звільнень за  невиконання  завдань чи недовіри до  Гречаного  в нас немає. Посада спортивного директора в професійному клубі є не менш важливою ніж посада головного тренера – вони мають працювати, як одне ціле, довіряти один одному. В свою ж чергу керівництво має довіряти цьому дуету.

З Юрієм Михайловичем ми зустрілись в київському офісі LNZ Group  в  понеділок о 10  ранку і закінчили розмову о 14:00. Як таких  переговорів у нас і  не було. Більше часу говорили про розвиток клубу та найближчі кроки. Самі переговори тривали 5 хвилин не більше.

Юрій Михайлович  імпонує нам  своєю порядністю та професіоналізмом, ці дві риси для нас є однаково важливими. Так співпало, що його бажання фактично з нуля  створити  якісний «продукт»  повністю співпадає  з  нашими  цілями. Час покаже, що буде далі і чи вдасться нам це зробити. Ми всі  готові до непростої  праці  та  розуміємо,  що  на  все  потрібен час. Спочатку Юрій  Бакалов працюватиме без помічника, досвід та  присутність  в  команді  Василя Гречаного  це  дозволяє. Адміністратором  клубу  буде  «легенда»  ЛНЗ Калініч  Андрій. Найближчим часом в команді на постійній основі буде свій лікар. Ще одна «легенда»  клубу начальник  команди  Василь  Шевцов, який вірою і правдою був з командою більше 15 років, і надалі працюватиме в системі – буде займатись організаційними питаннями  пов’язаними  з  діяльністю  всього  клубу  тут  в  Лебедині та Шполі.

6. Про інфраструктуру

Чемпіонат аматорів, що бере старт вже через декілька тижнів,  ми  граємо в Лебедині. Паралельно  будемо готувати  ЛНЗ-Арену  для того, щоб у наступному сезоні вона могла приймати матчі Другої професійної  ліги  України, для цього не потрібно великих вкладень. Що буде далі, поки рано загадувати. Як я говорив раніше, ми  будемо рухатись поступово як в ігровому плані, так і в інфраструктурному. Є декілька  варіантів  щодо розширення інфраструктури  клубу  та  місця  для  неї. Над цим ми вже починаємо працювати. Базуватись футболісти будуть в Черкасах, тренування проводитимуть  на полі с. Геронимівка  Черкаського  району та  на ЛНЗ-Арені.

7. Про найближчі плани

Вболівальники вже знають про те, хто пішов з команди, є перші чутки хто може прийти. Повірте, будуть ще  футболісти, які покинуть команду  і будуть футболісти, які ще з’являться. Про це все буде повідомляти наш офіційний сайт.  Морально ми готові до зміни команди хоч і на 100%. Все вирішуватиме головний тренер і доводитимуть самі  футболісти. Хочу щиро подякувати  за  спільну  роботу  всім  футболістам, які вже покинули команду та тим, які, можливо, покинуть  її найближчим  часом.

На  першому етапі  головний  тренер  надаватиме  шанс  всім  футболістам, що  бажають  залишитись  в  команді  та  спробувати  себе  на  вищому  рівні. Паралельно будуть з’являтись новачки  та  гравці  на  перегляд. Тому готуйтесь, що в чергових звітах про тренування чи товариські ігри знову півкоманди матимуть ім’я ГНП.

Уже найближчої суботи, 22 серпня, команда збереться разом, познайомиться з головним тренером та почне працювати. Відбудеться це в Лебедині на рідній ЛНЗ-Арені.

 

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: