Головна > Футбол

Три голи в доданий час: подробиці перемоги Базиса над Авангардом

17 Вересня, 2019 Футбол

14 вересня в чемпіонаті Черкаської області з футболу серед команд вищої ліги відбувся 12 тур, у якому Базис (Кочубіївка) переміг монастирищенський Авангард. 

Чемпіонат області

Вища ліга

12 тур

14 вересня

Монастирище, 12:00

Авангард – Базис 1:4

Голи: Віслевський (65) – Каплюченко (58), Мачульський (90 пен.), Тепляков (90+3), Кулик (90+6)

Попри те, що явним фаворитом до матчу виглядав саме «Базис», легкої прогулянки очікувати було не варто. В матчах з «Базисом», «Авангард» на власному полі постає грізним суперником та майже завжди навязує жорстку, конкурентну боротьбу.

Гості досить активно розпочали матч, майже відразу забравши м`яча під контроль. Що швидко вилилося в небезпечні моменти біля воріт господарів. Спершу голкіпер «Авангарду» врятував свою команду після штрафного від Тастанкулова, а за декілька хвилин той таки Тастанкулов вже завдавав небезпечного удару головою. М`яч пролетів над поперечкою. «Базис» продовжував «нагнітати» ситуацію на полі і на 25-ій хвилині гри створив певно  найнебезпечніший епізод в першому таймі. Після відмінної передачі у виконанні Гріщенка, Гірський ударом головою влучає в поперечку. Вже під кінець першого тайму черговий сейв після виходу віч-на-віч від Янчука здійснив голкіпер господарів. На добиванні першим виявився Гріщенко, який «зрячим» ударом вражав кут воріт, до якого голкіпер вже не мав змоги дістатися. Втім, на цей раз свого стража воріт підстрахував захисник. Отож, попри цілковиту перевагу «Базису», перша половина гри завершилася із нічийним рахунком 0-0.

По перерві «Базис» лише посилив тиск на ворота «Авангарду». Так, на 55 хвилині знову ж захисники допомогли своєму голкіперу справитися із ударом від Янчука. Втім, за три хвилини «Базис» таки зумів відкрити рахунок в матчі. Акцентована передача зі штрафного від Гріщенка завершелася точним ударом в кут воріт від Каплюченка. Здавалося, що цей гол повинен ставати вироком для «Авангарду», проте з цим не був згоден Віслевский. Нападник «Авангарду» здійснив сольний прохід та завершив його точним ударом в кут воріт «Базису». Отож, за менш  ніж пів години «Базис» знову втратив перевагу в рахунку та повинен був забивати. 

Втім, м`яч вперто відмовлявся влучати в сітку воріт господарів. Голкіпер «Авангарду» робив сейв за сейвом, а коли вже був безсилий на допомогу йому приходила стійка. І от вболівальники господарів вже  святкують нічию, як «Базис» заробляє право виконати пенальті. Пробивати 11-ти метровий взявся Мачульський, і, попри велечезну відповідальність покладену на нього, Сергій максимально спокійно розвів воротаря та м`яч по різним кутам. Після цього у гравців «Базису» здавалося гора з пліч звалилася. Команда заграла розкутіше та за короткий відрізок часу змогла забити ще двічі. Спершу Янчук елегантною передачею п`ятою вивів на ударну позицію Теплякова. Артем в один дотик вразив кут воріт «Авангарду». За декілька хвилин, після передачі того таки Янчука, Кулик забиває дебютний гол за «Базис». 

І знову гра пішла не по сценарію «Базису». Знову команда із нижньої частини турнірної таблиці ледь не створює сенсацію. Втім, «Базис» в чергове ламає гру, в чергове демонструє характер та, проявивши свої кращі якості, забирає три очки собі.

Про це повідомляє сайт Базиса.

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: