Головна > Актуально > Інтерв`ю > Футбол

Андрій Фощій: Чотири роки тому вирішили організувати такий турнір, адже Дементьєв віддав багато років дитячому футболу

26 Жовтня, 2021 Актуально

Завтра у Черкасах розпочинається всеукраїнський турнір з футболу «Пам’яті В.В.Дементьєва» серед юнаків 2013 р.н. Спеціально для нашого сайту один із організаторів турніру Андрій Фощій розповів більше про змагання. 

Восьмий рік проводиться турнір. Це вже великий шлях. Як він започатковувався?

Я знаю багато вихованців Дементьєва. Це була група 1984-85 року народження. Там тренувались  Владислав Ковтуненко, Сергій Биченко, Олексій Островський та багато інших гравців. Я безпосередньо бачив як розпочинався цей турнір. На нашій базі раз у рік збирались вихованці Дементьєва своїм випуском та вшановували його пам’ять. Цей турнір був заснований випусниками школи «Дніпро-80» і проводився саме між ними. У мене це завжди викликало повагу, оскільки у них був дружній колектив. Чотири роки тому вирішили розширити змагання, надати турніру  більш масштабного значення. Об’єднавши зусилля,   організували турнір, але вже для дітей. Адже Дементьєв віддав багато років дитячому футболу. Стало  долучатися більше людей. Турнір ставав популярним як серед футболістів, так і серед  вболівальників.

Цей турнір вже став традиційним,  користується популярністю не тільки серед місцевих команд, а й в Україні. Багато з колективів  хочуть позмагатись у нашому турнірі. Загалом за медалі змагатимуться 22 команди.  Ми їх поділили на дві ліги. В основній буде 12 команд, а у першій лізі – 10. Буде цікаво. Як завжди очікують подарунки та призи по завершенню турніру.

Що очікуєте від турніру?

Це гарний спосіб вшанувати пам’ять відомого тренера. Такі заходи завжди обєднують. Це гарний приклад, який варто передавати з покоління в покоління, де вихованці, в першу чергу, поважали свого тренера і це дійсно гарний вчинок. Діти отримають насолоду від гри в футбол, побачимо найщиріші  емоції.

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: