Головна > Актуально > Єдиноборства > Інтерв`ю

Анна Гиря: Для початку хочу виграти чемпіонат світу з грепплінгу по дорослим

25 Серпня, 2023 Актуально

Черкащанка Анна Гиря займається змішаним єдиноборством. Дівчина нині відновлюється після травми. Спеціально для нашого сайту ТАБЛО Анна розповіла коли повернеться до змагань та чому обрала такий не типовий вид спорту для себе.

Розкажи, скільки ти у спорті?
У спорті вже 9 років, в лютому буде 10.

Чому саме спорт?
Тому, що завжди ним займалась і без спорту не знаю куди викинути свою енергію.

Ти обрала для себе єдиноборство, чому такий не «дівочий» вид?
Я вже колись казала, що у цей вид спорту мене привів вітчим. Я рік не займалась нічим і зʼїхала трішки по навчанню. Чому саме цей вид спорту? Тому, що на той момент він (вітчим) займався у мого тренера сам та запропонував сходити з ним і спробувати щось нове.

Не страшно було на першому тренуванні?
Страшно не було, але не сподобалось, що хлопці тоді трішки насміхались, що дівчинка прийшла до них в зал. Адже до цього займались одні хлопці цим видом спорту.

Які вже заслуги маєш?
Наразі я майстер спорту України з панкратіону та грепплінгу і все ще хочу підкорити світову арену по дорослим, адже травма в мене відібрала цю мрію на певний період.

Ти після травми зараз, як відновлюєшся і коли плануєш перший старт?
Зараз я вже на останньому етапі відновлення- виконую вправи на мʼязи ніг в тренажерному залі, виконую вправи для колінного суглобу, щоб не було контрактури зовсім та відновлюю,не поспішаючи, боротьбу та ударну техніку.

Чи радила б дівчатам займатись ММА?
Радила. Тому, що це крутий вид спорту. Не знаю як інші дівчата, але я коли побʼю боксерську грушу або відпрацюю спаринг- після того легше на душі. Головне – повертаємось додому сповненими радістю тому, що в залі виклався і десь погані емоції також виплеснув.

Про що нині мрієш?
Ну, як вже я казала, моя мрія залишилась. Для початку хочу виграти чемпіонат світу з грепплінгу по дорослим, а там побачимо. Можливо підпишемо контракт з якоюсь ММА лігою. Не хочу сильно загадувати наперед, адже це життя і на те є свої плани.

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: