Головна > Актуально > Інтерв`ю > Інше

Ірина Надюк: Він гідний цього, своїми мозолями, через піт та кров дійшов до Олімпійських ігор

22 Липня, 2021 Актуально

Завтра стратує головна спортивна подія чотириріччя – Олімпійські ігри 2020. Цьогоріч черкаську область у спортивній гімнастиці представлятиме Ілля Ковтун.

Журналістам ТАБЛО вдалось поспілкуватись з тренером спортсмена Іриною Надюк, яка розповіла як готувались до Олімпійських ігор та свої очікування від них. 

Розкажіть, як довго йшли до Олімпійських ігор? 

Раніше ніколи не ставила перед собою особистих цілей стосовно Олімпійських ігор, тим паче саме 2020 року. Мої вихованці старшого покоління не мали потенціалу для старту такого масштабу. А Назар Чепурний, 2002 року народження, міг би боротися та потрапити на ОІ у 2020 році, але був травмованим й прооперованим, та довгий час  відновлювався. Ілля Ковтун за віком не підходив. Моєю ціллю було самовіддано працювати й допомагати усій збірній України готуватися до чемпіонатів України, міжнародних змагань й Олімпійських ігор. Але так трапилося у світі, що ОІ-2020 перенесли на 2021 рік й 2003 рік народження допустили до можливості попадання на даний старт! Ми з Ілюхою поставили мету допомагати старшим готуватися до найважливішого старту в їх житті й не зупинятися у власному вдосконаленні та самореалізації. Ось так й пришли до ОІ-2020.

Наскільки вони важливі для Вас як для тренера, а для Іллі як спортсмена? 

Особисто для мене Олімпійські ігри – це не кінець світу. У своїй тренерській практиці як звичайний тренер-викладач особистих вихованців та старший тренер збірної команди України медально пройшла усі юніорські змагання. Від чемпіонів України й до чемпіонів Європи, світу, ЄМОФ та юнацьких Олімпійських ігор. Вже й у дорослій гімнастиці маю медальні досягнення на ЧЄ та етапах Кубку Світу! Залишилось своєю спільною працею зі спортсменами дійти й до чемпіону Світу та ось й Олімпійських ігор! Напевно, я, через рутину плідної праці, ще не встигла усвідомити, що мій власний гімнаст, з яким я пліч-о-пліч чотирнадцять років працювала  потрапив до команди збірної України й не просто потрапив, а кріз терни. Завдяки плідній системній праці! Перш за все я пишаюся своїм вихованцем, маю гордість за нього. Для мене він вже переможець. Для Іллі, звичайно, все це хвилююче й несе за собою відповідальність. Він  як дізнався, що його вік може відбираться до данних ОІ, то поставив сам перед собою ціль не лише допомагати старшим гімнастам по команді, а й створити їм гідну конкуренцію. Для Іллі це дуже важливий старт.

Як триває зараз підготовка? 

Ілля активно працює, згідно плану! Проте є й відступи, але ми, начебто, гідно з ними справляємося! Нині більше проходимо по комбінаціям на перших тренуваннях та відпрацьовуємо окремі елементи й зв’язки з них на других тренуваннях. Більшість гімнастів збірної команди України стоять з Ілею в одному строю й проходять його навантаження, щоб підтримати й допомогти. У наших хлопців на дуже високому рівні розвинений командний дух й вони постійно разом інтенсивно працюють, підбадьорюючи один одного.

Чи є хвилювання перед стартом? 

Хвилювання? Напевно є, як і завжди перед кожним серйозним кроком у житті! Адже ми не роботи, а люди. Але ми підтримуємо один одного, нас підтримує уся команда, наші сім’ї. Таким чином легше справитися з хвилюванням й відповідальністю.

Які ставите завдання для Іллі на Олімпійських іграх? 

Завдання? Спробувати свої сили, підтримати старших хлопців по команді з максимальним виступом!!! Тобто виступити так, як напрацював й готовий, максимально викластися й пройти гідно старт. А там як Бог дасть.

Чи великий крок для нього вперед, як учасника Олімпійських ігор?

Безумовно!! Він гідний цього, своїми мозолями, через піт та кров дійшов до ОІ честно та справедливо!!! ОІ – це мрія кожного спортсмена, а для Іллі це стало ціллю у 2020 році!!! Бог в поміч йому максимально реалізуватися на даних змаганнях.


telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: