Головна > Актуально > Інтерв`ю > Міні-футбол

Павло Скворцов: Футзал – популярний вид спорту у Черкасах

3 Грудня, 2020 Актуально

Минулого тижня стартував чемпіонат міста з футзалу «Зимова ліга». Він проводиться уже біль 8 років. Ми вирішили поспілкуватися з організатором турніру Павлом Скворцовий та розпитати його про учасників турніру та організацію чемпіонату в умовах карантину.

-Ми проводидимо чемпіонат міста вже 8 років. Коли я створив ГО Асоціація аматорського міні футболу у січні 2010, тоді у нас були лише одні змагання взимку. Вони грались на вулиці, що було зовсім некомфортно. Було багато команд, які хотіли грати. Тоді ми й почали проводити турніри у залі.

Скільки команд взяло участь у чемпіонаті Черкас за роки існування організації?

-Кожного разу в нас бере участь різна кількість команд. Наш рекорд – це 38 команд, було три ліги. Якщо підрахувати усі команди, то їх було близько 70.

Цього року вперше приїхала команда з іншої області. Як відреагували на таку новину?

-Раніше у нас у чемпіонаті брали участь команди не лише з Черкас, але й з області. Цього року вперше побажала грати команда з Кропивницького. У них у місті не проводяться турніри з футзалу взагалі, але команди тренуються і мають бажання грати. Вони з великим задоволенням приїжджають до Черкас, щоб брати участь у змаганнях. Це вже друга команда з Кропивницького. Перша – Земельник-2 грає у чемпіонаті області. Автоцентргруп є учасником чемпіонату міста. Для нас це дуже приємно. Сподіваємось, що ця традиція й надалі буде продовжуватися і команди з інших регіонів будуть брати участь у наших турнірах.

Як ви оцінюєте цьогорічний чемпіонат міста?

-Кілька факторів вплинули на організацію турніру. Перший фактор – це карантинні умови. По-друге, фінансові можливості команд. Зараз складна ситуація, тому не у всіх є можливість заплатити внесок. Ми вже три роки підряд проводимо змагання у Будівельнику. Це один з найкращих комплексів не лише у Черкасах, а й в Україні. Ми хочемо і надалі тут грати, але й не ми одні хочемо проводити тут турніри. Тому дуже мало часу нам залишають на ігри. Ми домовились із керівництвом спорткомплексу на три години на тиждень. Том участь у Зимовій лізі беруть перші шість команд, які заявилися.

Ви перші в області ввели онлайн-трансляції матчів. Як виникла така ідея?

-На це вплинула ситуація з карантином. Футзал – популярний вид спорту у Черкасах, тому вирішили дати змогу вболівальникам можливість дивитися гру в онлайн. Я думаю, що це сподобалось глядачам. Зараз цю ідею підтримали й організатори чемпіонату області з футзалу.

Що побажаєте учасникам чемпіонату?

-Найголовніше – це не хворіти. Проте, якщо це все ж станеться, щоб це пройшло швидко й непомітно. Вірю, що все буде добре. Змагання будуть проводитися, команди гратимуть, а ми будемо проводити змагання на високому організаційному рівні.

 

Підготував Антон Таран

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: