Головна > Актуально > Інтерв`ю > Міні-футбол

Сергій Усаковський: Хочу побажати здоров’я та успіхів Кака

7 Лютого, 2022 Актуально

Учора збірна України з футзалу завершила виступи на чемпіонаті Європи. Українці поступились збірній Іспанії та посіли четверте місце. 

Спецільно для нашого сайту ТАБЛО бронзовий призер чемпіонату світу з футзалу Серій Усаковський оцінив гру збірної та відповів тренеру національної команди Казахстану Кака. 

«Результат ніби і очікуваний, але ніби і ні. Я збірною дуже задоволений. Вони показали бійцівські якосьті та не погану гру. Без таких змагань вони не наберуться досвіду. Ми в свій час теж саме в 96 році зі збірною починали і програвали Іспанії 4:1, грали з Бразилією, Італією. Тому без таких виступів на Європі вони ніколи не наберуться досвіду. Вони дійшли до полуфіналу чемпіонату Європи. Це дуже високий рівень. Сподобалась вчорашня гра збірної. У них було 2-3 вихідних. Мали можливість відновитись. Не треба зрівнювати їх рівень з рівнем Іспанії. Це- супер команда. Якщо я там сказав за Казахстан, ще це не супер команда, то тут по-іншому. У Іспанії працює система «від дитячого футзалу до дорослого». І я хочу, щоб в Україні працювала ця система система. Тільки так ми побудуємо команду. Зараз критика велика на тренера збірної- Косенка. Я з ним грав, знаю який він талант. У нього все вийде і йому не треба залишати збірну! З ним команда далі досягне великого успіху. Я в нього вірю і я за нього».  

Чи читали інтерв’ю тренера Казахстану Кака? 

У мене відразу був негатив. Цей тренер не знав, що ми чемпіони України та Росії. Всі бачили рівень збірної Росії. Ми грали там де найбільший рівень чемпіонату Європи. І Кака прийшов після нас, якраз прийшов, коли ми в Спартаку стали чемпіонами. Мені здається, що він прийшов в Спартак після нас, але він не став чемпіоном. Я не буду осуджувати. Ми в Казахстані рік були і я знаю його рівень. Там все треба починати з дитячого футболу. 

Щодо Казахстану, не в образу тренеру Кака, я не знаю, як він там тренує, я не бачив. Мені Кака нічого поганого не зробив, я не образився на нього і на те, що він сказав. Я хочу побажати йому здоров’я та успіхів, щоб Казахстан розвивався. Щоб команді вдалось увійти в топ четвірку команд світу.

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: