Головна > Інтерв`ю

Максим Міхельсон: «Команди в Лівані не схожі на українські»

17 Вересня, 2019 Інтерв`ю

“Черкаські Мавпи” продовжують етап підготовки до нового сезону. Команда Максима Міхельсона наразі перебуває в Лівані. 18 вересня черкасці повертаються на рідну землю. На міжнародному турнірі українці виграли один матч та зазнали двох поразок. На думку головного тренера черкасців, досвід агресивного та швидкого баскетболу буде дуже корисний нашій команді напередодні старту конкурентного сезону у Суперлізі.

Про це повідомляє сайт Мавп. 

– Кожна гра на ліванському турнірі була неймовірно напруженою, – говорить Максим Міхельсон. В цілому ми задоволені турніром, адже це справжня бойова практика. Дійсно це так. Кожна команда у Лівані не схожа на жодну українську. Вони грають дуже швидко, дуже агресивно, постійно на грані фолу. Потрібно приймати швидкі рішення і якщо ти хочеш результату потрібно діяти удвічі агресивніше у захисті. Приведу лише кілька прикладів, так у четвертому періоді стартового матчу мені доводилося забирати команду у роздягальню, аби заспокоїти пристрасті. У Хаджифейзовича просто синє обличчя, він не поступався в жодному єдиноборстві, але скільки було стиків за ці три ігрові дні, що важко й порахувати. Дуже корисний Райт після двох сильних матчів не зумів уже видати фізично третій поспіль.

Суддівство дивне тут, просто не дають можливості програти місцевим. До того ж склад команд доволі добротний підбір легіонерів. Багато американців, є свого часу драфтовані в НБА американці доволі високого рівня. Зрештою я задоволений тим, що наша команда напередодні сезону пройшла таке своєрідне загартування боєм.

Засмучені, що не вдалося зіграти ще два стики

Я дещо невдоволений, що ми не змогли вийти з групи. Прикро не через нагороди, а через те, що втратили можливість зіграти ще два хороші стики. В останньому матчі групи багато що стояло на кону. Ми могли вийти далі лише за умов перемоги над Al Riyadi, хто виграє, той виходить. За таких умов улюбленців місцевої публіки було переграти важко. Ви не розумієте, що тут відбувається і які підводні сили вмикаються, іноді просто важко повірити у деякі суддівські рішення, коли граєш проти місцевих. Нам довелося на характері відповідати на кожен ривок суперника. Цікаво, що по ходу цієї гри нам повідомили, що виявляється на майданчику може бути лише два іноземці. Раніше на це уваги на звертали, а тут виявилося це дуже важливо. Тому, коли ушкодження отримав Попов варіантів з ротацією майже не було. Догравали молодим складом.

Наскільки серйозна травма у Попова?

В одному з ігрових епізодів він приземлився на суперника, потягнув гомілкостоп. Поки участі у тренуваннях він брати не може. Ці два дні у Лівані ми тренуємося без нього, сподіваюся незабаром він повернеться у склад, у нас і так доволі обмежена ротація зараз.

Що можете сказити про новачка Ейрінгтона, який приєднався до команди уже в Лівані?

Для нього це взагалі певна стресова ситуація. За три дні знайомства з командою він зіграв два матчі. При чому, матчі на такому непростому турнірі. Перший день він зіграв гіршу гру, другий – уже виглядав краще. Робити якісь глобальні висновки поки навряд слід. Помітно, що він може нам серйозно допомогти і буде корисним в позиції 2/1.

4 жовтня “Черкаські Мавпи” зіграють перший матч сезону. Команда Максима Міхельсона прийматиме “Харківські Соколи”.

telegram Усі найцікавіші новини з сайту Табло можна отримувати в нашому телеграм-каналі





Коментарі:
Схожі новини: